Esittelyä meidän arkeen

Perhekoti Kukkakehän käytössä on vanha hirsirunkoinen paikkakunnan historiaa paljon nähnyt. Talossa on tilaa 300 neliötä ja se jakautuu kahteen kerrokseen.

Huoneet ovat isoja ja niitä on kuusi, joista kolme on alakerrassa ja kolme yläkerrassa. Nuori saa tuoda omia tavaroita ja tehdä huoneesta sellaisen, missä hän kokee viihtyvänsä.

Alakerrassa on koko talon yhteinen keittiö ja ruokasali. Meillä syödään yhdessä pöydän ääressä, siinä nuori oppii yhteinäisyyttä muiden kanssa. Iso olohuone, jossa usein lasten/ nuorten kanssa kokoonnutaan viettämään aikaa ja juttelemaan päivän kuulumisista.Meillä on esteetön pääsy alakerrassa, joten se soveltuu myös pyörätuoli henkilölle.

Perhekodin pihapiirissä ja välittömässä läheisyydessä on toinen rakennus. Se on peruskorjattu nykyaikaiseksi ja toimivaksi nuorten itsenäistymisasunnoksi tai jälkihuoltoon.

Itsenäistymisasunnossa on viisi makuuhuonetta, jossa nuori voi opetella jo itsenäistymään. Toki me ohjaajat olemme nuoren saatavilla ja tukena. Nuori saa kuitenkin rauhassa opetella mitä yksin asuminen on vastuun ottamista itsestään ja kodistaan.

Paloturvallisuudesta on huolehdittu sprinklerijärjestelmällä itsenäistymispuolella.

Arki meillä

Kun lapsi tai nuori sijoitetaan Kukkakehään, hän saa elämäänsä välittäviä aikuisia ihmisiä kuuntelemaan ja tukemaan sekä kulkemaan vierellä arkipäivän asioissa. Hyviä käytöstapoja arvostetaan ja niitä opetellaan yhdessä.

Ohjaajien kunnioittava ja arvostava kohtelu nuoria kohtaan, peilautuu takaisin nuorelta myös takaisin.

Yhteisenä tavoitteenamme on kasvattaa nuorista yhteiskunnan aktiivisia jäseniä joilla on eväät oman elämänhallintaan.

Lapset ja nuoret sekä perhekodin ohjaajat osallistuvat kodin eri töihin ja toimintaan. Osallistamme siksi lapsia tekemään kodinhoidollisia hommia, koska niiden kautta nuori opettelee ottamaan vastuuta ja tulee arkeen myös tätä kautta säännöllisyyttä.


Perhekotina pyrimme normaaliin nuoren arki elämään. Ristiriitoja tulee, mutta niistä yhdessä keskustellen, oppivat nuoret anteeksi pyytämisen / antamisen taidon.

Perhekodin lasten kanssa teemme myös erilaisia reissuja ja retkiä, esimerkiksi sirkukseen. Myös ulkomaillakin on käyty lomailemassa ja avartamassa maailmankatsomusta.

Tärkeintä meille kuitenkin on tasapainoinen ja turvallinen arki lasten ja nuorten kanssa.

Erään äidin palaute: