Opiskelu

Noin kahden kilometrin päässä perhekodista sijaitsee K.J.Ståhlbergin ala-aste, jossa on esikoulu sekä perus- ja erityisopetus. Haapajärven yläaste sijaitsee noin kahden kilometrin päässä perhekodistamme.

Haapajärven lukio sijaitsee vajaan puolen kilometrin päässä, jossa on perinteisen päiväopetuksen lisäksi aikuisopiskelijoille tarjolla etälukio-opiskeluverkko aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti. Opintojen lisäksi Haapajärven lukiossa voi yhdistää myös korkeakouluopintoja.

Lisäksi lukiossa voi opiskella joko kaksois- tai kolmoistutkintoon tähtäävään yhdistelmätutkintoon Haapajärven ammattiopiston kanssa yhteistyössä. JEDU:n Haapajärven yksikössä voi opiskella merkonomiksi, datanomiksi, maaseutuyrittäjäksi tai metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi.

JEDU:n Nivalan yksikössä (30 km) voi opiskella perustutkintoja, esimerkiksi hius- ja kauneudenhoitoalalla, logistiikassa, puhtaus- ja kiinteistönhuoltopalvelualalla, kuljetusalalla, autoalalla, puuteollisuuden alalla, sähkö- ja automaatioalalla tai taideteollisuusalalla.

Lähimmät yliopistot sijaitsevat Jyväskylässä ja Oulussa, mutta tämän lisäksi avoimen yliopiston opintoja voi suorittaa Haapajärvellä sekä lähialueilla.

Kansalaisopisto tarjoaa myös paljon monipuolista opetusta kaikille ikäryhmille.

Koulunkäynti ja siinä tukeminen on olennainen osa perhekodin arkea. Yhteistyö koulujen kanssa onkin sujunut hyvin. Kukkakehässä nuoren osallisuutta itseään koskevissa asioissa tuetaan ja nuorelle pyritään antamaan riittävästi tietoa itseään koskevissa asioissa ja päätöksissä. Keskustellaan asioista ja nuorta myös kuunnellaan.

Koulunkäynti ja siinä tukeminen on olennainen osa perhekodin arkea. Yhteistyö koulujen kanssa onkin sujunut hyvin. Kukkakehässä nuoren osallisuutta itseään koskevissa asioissa tuetaan ja nuorelle pyritään antamaan riittävästi tietoa itseään koskevissa asioissa ja päätöksissä. Keskustellaan asioista ja nuorta myös kuunnellaan.


Suosituskirje

16.9.2019

Haapajärven yläaste on tehnyt useita vuosia yhteistyötä Perhekoti Kukkakehän kanssa. Yhteistyö on ollut hyvää. Yhteistyöhön on kuulunut avoin tietojenvaihto sekä asioiden arviointi ja suunnittelu. Kaiken lähtökohtana on ollut aina lapsen etu ja niiden toteutuminen. Koulu ja perhekoti ovat tukeneet oivallisesti toisiaan siinä tärkeässä kasvatustyössä mitä yhdessä tehdään lapsen hyväksi. Lapsen elämän haastavissa vaiheissa tarvitaan erityisesti tätä yhteistyötä.
Vuosien kokemuksen perusteella voin sanoa, että Perhekoti Kukkakehä tarjoaa lapselle turvallisen, virikkeellisen ympäristön, jossa lapsen on hyvä rakentaa ohjauksessa omaa tulevaisuuttaan.

-Jari Nahkanen Haapajärven yläasteen rehtori

Harrasteet

Haapajärvellä on hyvät mahdollisuudet harrastaa monenlaisia erilaisia harrastuksia. Keskustasta löytyy uusi uimahalli sekä jäähalli. Talvisin paljon erilaisia ulkoharrastusmahdollisuuksia. Luonto on Haapajärvellä lähellä joka paikassa ja täällä on upeat mahdollisuudet retkeillä ja liikkua luonnossa.

Lähistöltä löytyy useita frisbeegolf- ja kuntoratoja, tenniskenttä ja skeittiramppi. Lisäksi löytyy keilahalli ja useita kuntosaleja. Kirjasto- ja kulttuuritoimintaa löytyy myös sekä nuoristyö on aktiivista. Nuorisotyön toimintamuotoja on esimerkiksi nuorisotalotoiminta, työpajatoiminta, erilaiset leirit ja retket varsinkin loma-aikaan, sekä koulupäivystystoiminta.

Hyödynnämme toiminnassaamme omia Virikekeskuksen tiloja.